search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om Rik & Charlie te volgen. Je krijgt een mailtje als wij een nieuw bericht of filmpje plaatsen.

Al helemaal bij?

Volg ons op Instagram

Op dit moment ziet New York er heel anders uit... Gelukkig hebben we de beelden (uit 2018) nog! #vlog #linkinbio #travel #newyork
Throwback Sunday! De nieuwe NY video is af. Gratis, gratis, gratis, eten, eten, eten, dat is wat de klok slaat in video 54! #linkinbio #rikandcharlie #newyork #throwback
Sun’s out video out! Oude tijden herleven met een nieuwe video! #linkinbio #rikandcharlie #ny
Hello FRIEND, Better Days, the non-profit organization I work with on Lesvos, has started a new fundraising campaign to support the most vulnerable children of Moria refugee camp. If you are following international ​news​, you are probably aware of the recent tragic sequence of events that has targeted both the refugee community and humanitarian workers. Our team categorically condemns the outbreak of violence currently happening on Lesvos and will continue to call for humanity. In the past two months, we have supported over 1000 unaccompanied and separated children (UASC) on Lesvos by providing emergency aid packs, supporting access to safe shelter and basic medical service, and providing legal support for their family reunification claims. Most of these children have lost or been separated from their relatives and are dangerously exposed to human trafficking, drug abuse, violent attacks, and sexual abuse. We believe that by providing them with safe spaces, education, psychosocial and resilience support, and love, we are returning a sense of normalcy into their lives that will assist them in becoming empowered children able to integrate into their host communities. Today, we call on our friends and supporters over the years to stand by our side as we support this most vulnerable population. Your generosity enables us to continue our work in Greece, and together we can help change the course of the future for these children. Please read about our program and the emergency situation on Lesvos here: https://www.globalgiving.org/projects/emergency-support-refugee-minors-lesvos/​. For further information about the project and other ways to contribute to our work, please do not hesitate to contact me. Thankfully, the Global Giving platform will double all single donations received by Better Days on the ​18th of March and any ​monthly recurring contributions​. Every small donation helps us get closer to our goal, and every donation can be big if we all work together! Our work wouldn’t be possible without your support! The Better Days team thanks you. Together we will continue to make this world a better place.

Like ons op Facebook

Hier vind je ons ook:

Follow Rik & Charlie on WordPress.com

hai Rik en Charlotte

Aangenaam. Rik en Charlotte. Een beetje een maf stel, de één 26, de ander 27 (raad zelf maar wie het oudst is), woonachtig in de mooiste stad van Nederland (Leiden!!) en nu al ruim twee jaar getrouwd. Hier lees je meer over wie wij zijn.

Dit is Rik

“Mijn naam is Rik van Egmond, 26 jaar en sinds twee jaar getrouwd met Charlotte. Ik ben gek op whisky, Berlijn, mijn familie, squash, yoga en voetbal. Van kinds af aan voel ik mij sterk aangetrokken tot het concept gelijkheid. Ik ben het gelukkigst in een omgeving waarin iedereen gelijk is en kansen heeft tot ontwikkeling. Dit heeft mij mede doen besluiten om maatschappelijk werk en dienstverlening te studeren.

In de afgelopen twee jaar heb ik een woonproject voor autisten en ADHD’ers mogen opstarten. Dit heeft een beroep gedaan op mijn managementvaardigheden, zakelijke en organisatorische vaardigheden. Ik hoop dit mee te nemen in mijn werkzaamheden op Haiti.

Mijn christen-zijn is met mijn hele ontwikkeling verweven. Op mijn 13e heb ik een persoonlijke keuze gemaakt om Jezus te volgen. Dit is tot op heden, met de gebruikelijke ups en downs, de rode draad in mijn leven. De stap om naar Haïti te gaan is dan ook een logische stap vanuit mijn perspectief op de Bijbel. Jezus zei: wat jij ooit gedaan hebt aan de minste van mijn broeders, heb jij aan mij gedaan.

Verder rest mij nog te vertellen dat ik sinds 2014 een bijzonder getalenteerde vrouw aan mij zijde heb staan. Het eerste jaar huwelijk was nogal een uitdaging, gezien de vele dingen die tegelijkertijd op ons bordje kwamen, maar we ontpoppen ons meer en meer als een team. Onze relatie is ontstaan tijdens een werkvakantie met weeskinderen in Oekraïne. Deze basis is ons altijd blijven verbinden en heeft ons toekomstperspectief duidelijk beïnvloed.”

Wat Rik zou kunnen gaan doen in Haïti:
Dagelijks ondersteuning van pedagogisch personeel, verbinding zoeken met kinderen en jongeren d.m.v. sport, spel en theater, helpen bij het maken van video’s, foto’s en verhalen maken over het werk van de stichting en het land, administratie van het project bijhouden en dit overdagen aan medewerkers, ter bevordering van de terugkoppeling naar sponsoren.

Charlotte van Egmond

“Mijn naam is Charlotte, ik ben 27 lentes jong, fan van wijn en pure chocolade, Jon Foreman en Brooke Fraser, ik speel cello en piano, kan heel fanatiek worden tijdens spelletjes en ik praat ’s ochtends heel veel. Ik ben geboren in Oegstgeest en opgegroeid in een liefdevol, christelijk gezin met twee zussen en een broertje. Natuurlijk wilde ik Jezus volgen, al wist ik nog niet zo goed waar en hoe.

Omdat ik niet wist wat ik ‘later als ik groot zou zijn’ wilde worden, koos ik voor een lekkere brede studie: Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In mijn tweede jaar vertrok in naar het land van de sunnies en surfers (Australië), om een half jaar te studeren aan de University of Queensland in Brisbane. Nadat ik cum laude (even opscheppen hoor) afstudeerde, deed ik de premaster en master Journalistiek, ook in Amsterdam. Ik schreef voor het Noordhollands Dagblad en het Leidsch Dagblad en kwam daarna bij BEAM terecht, het jongerenmerk van de EO. Hier schrijf ik voor web en magazine, help ik bij de organisatie van de EO-Jongerendag, presenteer ik een wekelijkse liveshow via YouTube (BEAM Redactie TV) en maakte ik een documentaire over jong trouwen (in november op NPO3).

Ik kan me heel boos maken om onrecht. Thema’s als uitbuiting, moderne slavernij en kinderen met een valse start gaan mij dicht aan het hart. De droom om in een weeshuis te werken – en dan niet even een paar weken, maar wat langer – werd geboren tijdens een bezoek aan een kindertehuis in Hongarije. Daar maakte ik de stille afspraak met mezelf: voordat ik ooit eventueel een eigen gezin mag stichten en daar mijn liefde en energie in mag steken, wil ik mij eerst inzetten voor kinderen die geen ouders hebben die hen (kunnen) liefhebben. Die droom werd opgerakeld doordat ik het boek ‘Laat je droom varen’ van Johan Huibers las. Toen Rik en in contact kwamen met de stichting Hart voor Haiti en bleek dat onze kwaliteiten goed pasten bij wat de stichting Hart voor Haiti op dit moment nodig heeft, was de puzzel compleet.”

Wat Charlotte zou kunnen doen op Haïti:
Op zoek naar de verhalen die het waard zijn om te vertellen en die dan ook vertellen in video’s, foto’s, blogs, artikelen (richting sponsors en media), input leveren voor de rapporten van de kinderen op het project, administratie bijhouden en op orde brengen, zodat sponsors beschikken over de juiste informatie en tot slot: vloggen over hoe het is om je veilige leven in te ruilen voor een onbekend avontuur. 

This entry was posted in Blog.

One comment on “Dit zijn wij

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: