search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om Rik & Charlie te volgen. Je krijgt een mailtje als wij een nieuw bericht of filmpje plaatsen.

Al helemaal bij?

Volg ons op Instagram

Op dit moment ziet New York er heel anders uit... Gelukkig hebben we de beelden (uit 2018) nog! #vlog #linkinbio #travel #newyork
Throwback Sunday! De nieuwe NY video is af. Gratis, gratis, gratis, eten, eten, eten, dat is wat de klok slaat in video 54! #linkinbio #rikandcharlie #newyork #throwback
Sun’s out video out! Oude tijden herleven met een nieuwe video! #linkinbio #rikandcharlie #ny
Hello FRIEND, Better Days, the non-profit organization I work with on Lesvos, has started a new fundraising campaign to support the most vulnerable children of Moria refugee camp. If you are following international ​news​, you are probably aware of the recent tragic sequence of events that has targeted both the refugee community and humanitarian workers. Our team categorically condemns the outbreak of violence currently happening on Lesvos and will continue to call for humanity. In the past two months, we have supported over 1000 unaccompanied and separated children (UASC) on Lesvos by providing emergency aid packs, supporting access to safe shelter and basic medical service, and providing legal support for their family reunification claims. Most of these children have lost or been separated from their relatives and are dangerously exposed to human trafficking, drug abuse, violent attacks, and sexual abuse. We believe that by providing them with safe spaces, education, psychosocial and resilience support, and love, we are returning a sense of normalcy into their lives that will assist them in becoming empowered children able to integrate into their host communities. Today, we call on our friends and supporters over the years to stand by our side as we support this most vulnerable population. Your generosity enables us to continue our work in Greece, and together we can help change the course of the future for these children. Please read about our program and the emergency situation on Lesvos here: https://www.globalgiving.org/projects/emergency-support-refugee-minors-lesvos/​. For further information about the project and other ways to contribute to our work, please do not hesitate to contact me. Thankfully, the Global Giving platform will double all single donations received by Better Days on the ​18th of March and any ​monthly recurring contributions​. Every small donation helps us get closer to our goal, and every donation can be big if we all work together! Our work wouldn’t be possible without your support! The Better Days team thanks you. Together we will continue to make this world a better place.

Like ons op Facebook

Hier vind je ons ook:

Follow Rik & Charlie on WordPress.com

Omdat onze eigen Haïti Held Johan in het ziekenhuis ligt, keken wij mee bij een andere Haïti Held: Marijke Zaalberg. Het geweldige werk van haar stichting Naar school in Haïti betekent soms letterlijk het verschil tussen leven en dood.

Lees hier de laatste update over o.a. de situatie van Johan. 

Rik en Charlotte zeggen ‘Hai’ tegen Haiti! Ze wonen 1 jaar lang op het armste land van het westelijk halfrond en werken in het kinderdorp van Hart voor Haïti. Abonneer op ons YouTube-kanaal en mis geen video! Check ook Facebook voor coole updates en Instagram voor kekke plaatjes!

This entry was posted in Video's.

23 comments on “[Vlog 15] Hai Haïti goes HIGH!

 1. Karin Luijk schreef:

  Wauw, wat mooi om te zien! Mijn man en oudste dochter zijn zaterdag aangekomen in Haiti en opgehaald door Marijke. Ze gaan de komende 2 weken ook meehelpen met huisjes bouwen. Onze jongste dochter komt uit Haiti. We wensen jullie nog een hele goede en mooie tijd toe in Haiti. Geweldig wat jullie doen!

  Like

  1. haihaiti schreef:

   Hallo Karin, ze zijn in goede handen en op een heel bijzondere plek! Succes met het missen en thanks voor je reactie 🙂

   Like

 2. Madeleine den Hertog-Pauw schreef:

  Weer een indrukwekkende blog Rick en Charlotte! Zet weer aan tot nadenken wat uiteindelijk het belangrijkste is in het leven! Dank jullie wel voor het verbreden van onze blik! Veel liefs!

  Like

  1. haihaiti schreef:

   Dag fam Den Hertog 🙂 Graag gedaan, jullie maken natuurlijk al lang onderdeel uit van dit verhaal!

   Like

 3. karin schreef:

  Super tof! Wat mooi dat er meer Nederlanders acitef zijn en dat je ziet dat kleinschalige projecten echt helpen.

  Like

  1. haihaiti schreef:

   Klein is het nieuwe groot vinden wij 🙂

   Like

 4. rsdasite schreef:

  Hallo Rik en Charlotte,

  Heel mooi om te zien in jullie filmpjes hoe het tot nu toe gaat in het kinderdorp Haïti en jullie bijdrage hieraan. Charlotte, we wensen je beterschap en een heel voorspoedig herstel toe.
  Hartelijke groet Piet en Carla, vanuit Berwang.

  Like

  1. haihaiti schreef:

   Berwang, we huilen een klein beetje.. dank voor het bericht en geniet dubbel voor ons in het mooie Oostenrijk!

   Like

 5. Janita Molenaar schreef:

  Ik vind het echt zo leuk om jullie filmpjes te zien. Ik kom zelf uit Ethiopië en wat Rik deze keer filmde lijkt er echt heel veel op. Super tof dat er mensen zoals jullie en vele anderen afreizen naar dit soort gebieden om een handje te helpen. Een hele andere wereld dan die wij in Nederland kennen…..

  Like

  1. haihaiti schreef:

   De wereld is mooi en mensen zijn goed.. wij willen de wereld mooier maken door goede dingen in beeld brengen!

   Like

 6. Jeanet Teuben schreef:

  Ben best wel jaloers!
  Wat fijn om dit te mogen doen!
  Heb zelf in 1990 bijna 4 jaar in Haiti mogen werken en mijn hart zit nog altijd vol van!
  In 2013 na meer dan 20 jaar met onze 2 dochters terug geweest.
  Een reís om nooit te vergeten.
  Heel veel succes met jullie werk daar en ja idd het zal soms best wel moeilijk Zijn.
  Ik wil jullie graag volgen om zo toch een beetje weer terug te zijn in dat prachtig land met geweldig lieve mensen.

  Charlotte beterschap,
  Ik hoop dat je gauw weer op de been bent.

  Gr. Jeanet Teuben

  Like

  1. haihaiti schreef:

   Hallo Jeanet, ik kan mij goed inbeelden wat je voelt. Dit land gaat toch een beetje onder je huid zitten.. ten goede en ten kwade 🙂 we zijn blij dat we je een beeld kunnen geven van dit land!

   Like

 7. birgit schreef:

  wat een ongelooflijk blije en positief verhaal. Echt heel leuk om te zien (grappit dat het vriendje van mijn dochter er even in voorkomt) Mag ik vragen wat jullie doen in Haiti? Ben heel benieuwd. Heel veel succes en ook met de hernia! Groetjes Birgit

  Like

  1. haihaiti schreef:

   Hallo Birgit, Charlotte en ik werken en wonen 1 jaar voor stichting Hart voor Haiti in Bon Repos, vlakbij Port au Prince. We willen al dit werk in beeld brengen voor Nederland. Op de site staat veel informatie verder, verder kan je altijd mailen, appen of een postduif sturen 🙂

   Like

 8. Marjan schreef:

  Leuk om de huisjes te zien die gebouwd worden voor en door de slachtoffers van de orkaan in Haiti. Kijk op http://www.StichtingNaarSchoolinHaiti.nl om het onderwijs project van Marijke te ondersteunen.

  Like

 9. Jannita & Peter schreef:

  Wat een mooi filmpje en wat een schitterende natuur en geweldig dat jullie dit mee mogen maken. Ik vind jullie ook echte filmsterren! Ik wacht alweer vol spanning op de volgende vlog! Charlotte: houd moed! We denken aan jullie; ook in ons gebed!
  Warme knuffel uit Voorhout!

  Like

  1. haihaiti schreef:

   Super, bedankt! Knuffel terug!

   Like

 10. Aranea schreef:

  Hi Rik en Charlotte, wat supertof om dit te zien. Ik ben inmiddels 3 x in Haiti geweest waarvan 2 x bij Marijke. Onze zoon komt uit Haiti. Mogelijk ben je met zijn Haiti vader op pad geweest. Hubert, hij is chauffeur. Veel succes daar! En vooral ook heel veel plezier in dit mooie land.

  Like

  1. haihaiti schreef:

   Hallo Aranea, dat klopt. Hubert is met ons mee geweest, we hebben heel erg veel aan hem gehad! Een hele leuke man 🙂 Dank voor je reactie, het is zeker een mooi land maar niet altijd makkelijk!

   Like

 11. Aranea schreef:

  Tof om te horen. Heb je misschien ook nog foto’s van Hubert?

  Like

  1. haihaiti schreef:

   Nee, helaas. Mocht ik in de mogelijkheid komen dan stuur ik die

   Like

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: