search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om Rik & Charlie te volgen. Je krijgt een mailtje als wij een nieuw bericht of filmpje plaatsen.

Al helemaal bij?

Volg ons op Instagram

Op dit moment ziet New York er heel anders uit... Gelukkig hebben we de beelden (uit 2018) nog! #vlog #linkinbio #travel #newyork
Throwback Sunday! De nieuwe NY video is af. Gratis, gratis, gratis, eten, eten, eten, dat is wat de klok slaat in video 54! #linkinbio #rikandcharlie #newyork #throwback
Sun’s out video out! Oude tijden herleven met een nieuwe video! #linkinbio #rikandcharlie #ny
Hello FRIEND, Better Days, the non-profit organization I work with on Lesvos, has started a new fundraising campaign to support the most vulnerable children of Moria refugee camp. If you are following international ​news​, you are probably aware of the recent tragic sequence of events that has targeted both the refugee community and humanitarian workers. Our team categorically condemns the outbreak of violence currently happening on Lesvos and will continue to call for humanity. In the past two months, we have supported over 1000 unaccompanied and separated children (UASC) on Lesvos by providing emergency aid packs, supporting access to safe shelter and basic medical service, and providing legal support for their family reunification claims. Most of these children have lost or been separated from their relatives and are dangerously exposed to human trafficking, drug abuse, violent attacks, and sexual abuse. We believe that by providing them with safe spaces, education, psychosocial and resilience support, and love, we are returning a sense of normalcy into their lives that will assist them in becoming empowered children able to integrate into their host communities. Today, we call on our friends and supporters over the years to stand by our side as we support this most vulnerable population. Your generosity enables us to continue our work in Greece, and together we can help change the course of the future for these children. Please read about our program and the emergency situation on Lesvos here: https://www.globalgiving.org/projects/emergency-support-refugee-minors-lesvos/​. For further information about the project and other ways to contribute to our work, please do not hesitate to contact me. Thankfully, the Global Giving platform will double all single donations received by Better Days on the ​18th of March and any ​monthly recurring contributions​. Every small donation helps us get closer to our goal, and every donation can be big if we all work together! Our work wouldn’t be possible without your support! The Better Days team thanks you. Together we will continue to make this world a better place.

Like ons op Facebook

Hier vind je ons ook:

Follow Rik & Charlie on WordPress.com

En in één keiharde klap staan we weer met beide benen op Hollandse bodem. Tijdens opnames op het paradijselijke strand van Haïti kreeg Rik het telefoontje dat ons leven voorgoed veranderde. “Het gaat niet goed met je vader en je moet zo snel mogelijk naar huis komen.”

Wat volgde was een horrorscenario van tickets boeken, inpakken en halsoverkop het kinderdorp verlaten. Rik alleen naar het vliegveld, Charlotte zou een dag later volgen met Joram, de presentator van BEAM die op Haïti was voor opnames. Na een krankzinnige dag met geblokkeerde credit cards, weigeringen bij twee vluchten en tientallen telefoontjes naar Nederland, volgde een zware reis door de nacht. Het mocht niet baten, Rik was niet op tijd. Zijn vader was er niet meer.

Door dit alles ligt de vlog even stil. We weten niet wat de toekomst brengt, maar de wil en intentie om ons werk voor Haïti voort te zetten is er zeker. We houden jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen. Bedankt voor alle steun en gebeden, we voelen ondanks alle tegenslag enorm veel liefde. God is goed.

In de speciale aflevering van BEAM Redactie TV op Haïti met Joram Kaat hoor je meer over dat ene telefoontje en over ons leven op Haïti. Je kunt de uitzending hier terugkijken.

Grief never ends. But it changes.
I
t’s a passage, not a place to stay.
Grief is not a sign of weakness, nor a lack of faith.
It’s the price of love.

(Anonymous)

Rik & Charlotte

This entry was posted in Blog.

13 comments on “[UPDATE] Bye Haïti

 1. Charles schreef:

  Jeetje, van harte gecondoleerd met dit verlies. En dat zo kort na Riks opa. Heel veel sterkte met de verwerking van dit grote verlies. Moge jullie verdriet verworden tot prachtige herinneringen.
  Charles

  Like

 2. Mariette schreef:

  Vreselijk nieuws!! Heel veel sterkte de komende tijd.
  Veel liefs, Mariette de Winter

  Like

 3. Jolanda schreef:

  Gecondoleerd met dit grote verlie . Heel veel sterkte de komende tijd.
  Liefs Piet Juffermans en Jolanda V Steen

  Like

 4. Natasja de mooij-nugter schreef:

  Wat heftig allemaal!! Gecondoleerd en heel veel sterkte de aankomende tijd!!!
  Ik Bid voor jullie!!
  Gods Zegen!!
  Groetjes natasja

  Like

 5. Reina schreef:

  Gecondoleerd jullie beiden. Moeilijk om een ouder te moeten missen zonder afscheid te kunnen nemen. Je had hem zo graag nog even willen spreken of alleen maar een knipoog willen geven of zijn hand willen vasthouden. Sterkte om dit alles een plekje te geven. Hij is al op zijn eindbestemming, wij zijn onderweg…

  Like

 6. Rianne Evers schreef:

  Heel veel sterkte, denk aan jullie in gebed!

  Like

 7. Vera schreef:

  Heeel veel sterkte !

  Like

 8. Elizabeth Visser schreef:

  Gecondoleerd en veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Bid voor jullie!
  Liefs,

  Like

 9. Nadenkendmeisje schreef:

  Heel veel sterkte toegewenst . Wat lijkt het me zwaar om je vader te verliezen. Vergeet niet dat God altijd bij je is. Ook in de hele zware en verdrietige tijden. God staat boven deze situatie en heeft de dood overwonnen. Leg je vertrouwen in hem.
  Gods zegen toegewenst,
  Eline

  Like

 10. Gecondoleerd en veel sterkte gewenst! Xx

  Like

 11. anja schreef:

  Heel veel sterkte voor jullie beide en jullie familie. Groet Wil en Anja Lubbe

  Like

 12. Woorden schieten te kort, sterke.

  Like

 13. Bryan Van Dokkum schreef:

  Sterkte met alles maar weet dit Houd Vol! https://youtu.be/74OKWnnMEa8

  Like

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: