search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om Rik & Charlie te volgen. Je krijgt een mailtje als wij een nieuw bericht of filmpje plaatsen.

Al helemaal bij?

Volg ons op Instagram

Sun’s out video out! Oude tijden herleven met een nieuwe video! #linkinbio #rikandcharlie #ny
Hello FRIEND, Better Days, the non-profit organization I work with on Lesvos, has started a new fundraising campaign to support the most vulnerable children of Moria refugee camp. If you are following international ​news​, you are probably aware of the recent tragic sequence of events that has targeted both the refugee community and humanitarian workers. Our team categorically condemns the outbreak of violence currently happening on Lesvos and will continue to call for humanity. In the past two months, we have supported over 1000 unaccompanied and separated children (UASC) on Lesvos by providing emergency aid packs, supporting access to safe shelter and basic medical service, and providing legal support for their family reunification claims. Most of these children have lost or been separated from their relatives and are dangerously exposed to human trafficking, drug abuse, violent attacks, and sexual abuse. We believe that by providing them with safe spaces, education, psychosocial and resilience support, and love, we are returning a sense of normalcy into their lives that will assist them in becoming empowered children able to integrate into their host communities. Today, we call on our friends and supporters over the years to stand by our side as we support this most vulnerable population. Your generosity enables us to continue our work in Greece, and together we can help change the course of the future for these children. Please read about our program and the emergency situation on Lesvos here: https://www.globalgiving.org/projects/emergency-support-refugee-minors-lesvos/​. For further information about the project and other ways to contribute to our work, please do not hesitate to contact me. Thankfully, the Global Giving platform will double all single donations received by Better Days on the ​18th of March and any ​monthly recurring contributions​. Every small donation helps us get closer to our goal, and every donation can be big if we all work together! Our work wouldn’t be possible without your support! The Better Days team thanks you. Together we will continue to make this world a better place.
Zelfs de behind de scene beelden zijn mooi.. #nieuwevlog #linkinbio #usa #part3
RIK & CHARLIE zoeken een nieuw huis(je)! Huur, onderhuur of koop, mag tiny, liefst geen tent, bij voorkeur in (omgeving) Leiden. #verhuizen #leiden #huurhuis #funda #tinyhouse #gezocht #dtv

Like ons op Facebook

Hier vind je ons ook:

Follow Rik & Charlie on WordPress.com

Allereerst: ontzettend bedankt voor het vertrouwen dat je in ons hebt gesteld met jouw gift(en) voor ons werk in Haïti. Misschien heb je het al gezien in onze vlogs, misschien niet, maar we zijn helaas weer in Nederland. De hernia van Charlotte, het plotselinge overlijden van Rik’s vader en de afwezigheid van Johan in Haïti hebben het tot zware maanden in Haiti gemaakt. Desalniettemin hebben we veel geleerd, beleefd en beetje hulp en vreugde in het kinderdorp van Hart voor Haïti gebracht. Dat allemaal mede dankzij jouw gift.

Wat is er met mijn gift gebeurd?

We hebben er deels onze boodschappen, leefkosten en verzekeringen (die heel noodzakelijk bleken) van betaald, de voorwaarden om mee te kunnen helpen in het kinderdorp. De rest is doorgevloeid naar de kas van stichting Hart voor Haïti, waarmee opvang en scholing van honderden (wees)kinderen in de straatarme stad Port-Au-Prince wordt betaald (Check hier hoe een dag in het leven van een kind op Bon Repos eruit ziet.) Van jouw gift kunnen zakken rijst, schoolboeken, elektriciteit, benzine en salarissen van Haïtiaanse leraren en tantes worden bekostigd en wij hebben met eigen ogen gezien hoe hard dat nodig is. 

Gaan jullie terug naar Haïti?

Wij hebben helaas moeten concluderen dat terugkeren naar Haiti niet mogelijk is. Door alle medische en persoonlijke omstandigheden, willen en kunnen we nu niet zo ver van huis zijn en zeker niet in een ingewikkeld land als Haïti. Daarnaast hebben we moeten concluderen dat de situatie zoals die nu is, geen win-win situatie is. Er is een verschil in visie tussen ons en het bestuur, waardoor terugkeren niet per se vruchtbaar en nuttig is. 

Wat wordt het dan wel?

Wij zijn nu in Nederland. Charlotte is druk bezig met haar herstel en dat vordert gestaag. Rik is kerngezond en mist vooral dagbesteding. Om deze tijd goed te besteden, hebben wij allebei gesolliciteerd bij Stichting Bootvluchteling, de stichting die bootvluchtelingen opvangt en opereert in verschillende opvangkampen in Griekenland. Daar arriveren en verblijven duizenden vluchtelingen uit o.a. het Midden-Oosten en Afrika.

Rik vertrekt op 23 mei 2017 naar het eiland Samos en zal met zijn maatschappelijk werk achtergrond gaan meedraaien in het psychosociale team, dat o.a. vluchtelingen helpt met traumaverwerking, voedsel voor jonge kinderen en andere babyspullen (o.a. luiers) uitdeelt, spelactiviteiten voor kinderen organiseert en taallessen en workshops aan jongeren en volwassenen geeft. Charlotte zal naar verwachting, als zij voldoende hersteld is, later aansluiten als (media)vrijwilliger. We willen ons gezien de omstandigheden niet meer ‘vastleggen’ voor een lange tijd, dus gaan allereerst voor een maand en houden daarna de opties open.

Kan ik jullie werk in Griekenland steunen?

Dat kan. Je kunt je gift overmaken naar NL92RABO1094598585 t.n.v. H.D. van Egmond. Dit is ons eigen, aparte rekeningnummer dat is bedoeld om de leefkosten op Samos te betalen. Let op, dit is niet aftrekbaar van de belasting. Krijgen we meer geld binnen dan nodig, dan doneren wij het restbedrag aan Stichting Bootvluchteling. Je kunt ook direct geld overmaken naar Stichting Bootvluchteling (de stichting heeft een ANBI status dus de giften zijn aftrekbaar). Dit geld wordt dan besteed aan bijvoorbeeld voedsel en medicijnen. 

Hoe zit het met Hai Haïti en kan ik jullie nog ergens volgen?

Onze site Hai Haïti is inmiddels omgebouwd tot het iets neutralere ‘Rik & Charlie’ – op zoek naar een betere wereld. Hier willen we delen over onze zoektocht naar manieren – klein en groot – om zo goed mogelijk om te gaan met onze medemens & planeet.


LET OP: Steun je het werk van Hai Haïti met een maandelijkse overschrijving die je zelf hebt ingesteld? Let er dan op dat je die zelf weer uitzet, als je dat wil. 

Nogmaals: heel erg bedankt voor het vertrouwen dat je in ons hebt gesteld! Als je vragen hebt, neem gerust contact met ons op.

Sjalom,
Rik en Charlotte
06-39581579 | 06-24164999

This entry was posted in Blog.
Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: