search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om Rik & Charlie te volgen. Je krijgt een mailtje als wij een nieuw bericht of filmpje plaatsen.

Al helemaal bij?

Volg ons op Instagram

Op dit moment ziet New York er heel anders uit... Gelukkig hebben we de beelden (uit 2018) nog! #vlog #linkinbio #travel #newyork
Throwback Sunday! De nieuwe NY video is af. Gratis, gratis, gratis, eten, eten, eten, dat is wat de klok slaat in video 54! #linkinbio #rikandcharlie #newyork #throwback
Sun’s out video out! Oude tijden herleven met een nieuwe video! #linkinbio #rikandcharlie #ny
Hello FRIEND, Better Days, the non-profit organization I work with on Lesvos, has started a new fundraising campaign to support the most vulnerable children of Moria refugee camp. If you are following international ​news​, you are probably aware of the recent tragic sequence of events that has targeted both the refugee community and humanitarian workers. Our team categorically condemns the outbreak of violence currently happening on Lesvos and will continue to call for humanity. In the past two months, we have supported over 1000 unaccompanied and separated children (UASC) on Lesvos by providing emergency aid packs, supporting access to safe shelter and basic medical service, and providing legal support for their family reunification claims. Most of these children have lost or been separated from their relatives and are dangerously exposed to human trafficking, drug abuse, violent attacks, and sexual abuse. We believe that by providing them with safe spaces, education, psychosocial and resilience support, and love, we are returning a sense of normalcy into their lives that will assist them in becoming empowered children able to integrate into their host communities. Today, we call on our friends and supporters over the years to stand by our side as we support this most vulnerable population. Your generosity enables us to continue our work in Greece, and together we can help change the course of the future for these children. Please read about our program and the emergency situation on Lesvos here: https://www.globalgiving.org/projects/emergency-support-refugee-minors-lesvos/​. For further information about the project and other ways to contribute to our work, please do not hesitate to contact me. Thankfully, the Global Giving platform will double all single donations received by Better Days on the ​18th of March and any ​monthly recurring contributions​. Every small donation helps us get closer to our goal, and every donation can be big if we all work together! Our work wouldn’t be possible without your support! The Better Days team thanks you. Together we will continue to make this world a better place.

Like ons op Facebook

Hier vind je ons ook:

Follow Rik & Charlie on WordPress.com

14 november 2016! Geen baan geen huis, de weg vrij voor een zegetocht naar een cool, interessant, internationaal bestaan, overgoten met werk dat voldoening geeft en bovenal nog vlog- en instagramwaardig is. De wereld had onze gezichten nodig! In wekelijkse, strak gemonteerde filmpjes zullen wij wel even laten zien hoe belangrijk het is wat wij doen.

11 oktober 2017. Geen baan, geen huis. Het jaar lijkt een jaar vol tegenstellingen. Op donkere momenten, en die zijn er nogal veel in deze Hollandse ‘nazomer’, bedenk ik me dat het jaar dat ons beste jaar had moeten worden, ons zwaarste bleek te zijn. Belachelijk veel is er gebeurd dit jaar: verlies, ongelukken en lichamelijk ongemakken. Wat spannende avonturen hadden moeten worden, bleken donkere nachten vol twijfels en frustratie te zijn. Tientallen keren hebben Lotte en ik elkaar met wijd open ogen aangekeken en gedacht: ‘Nee he, wat overkomt ons nu… weer!’ De cijfers liegen niet, juist de vlogs met het verdriet, de vertwijfeling en frustratie werden het meest bekeken.

Het filtert alle onzin weg die we aanvankelijk optuigen in ons leven, om juist dit leven te veraangenamen.

Nu het einde van ons jaar nadert en we langzaam de balans op gaan maken, zien we meer en meer dat tegenslag, falen en onzekerheid een harde maar leerzame leerschool blijken te zijn. Niets werkt meer ontnuchterend in het leven dan ziek worden of het wegvallen van een geliefde. Het filtert alle onzin weg die we aanvankelijk optuigen in ons leven, om juist dit leven te veraangenamen. Je wenst de wereld als je gezond bent, maar als je ziek bent wens je maar één ding.

Als we de grote meneer Mandela mogen geloven, dan is het in het leven niet de kunst om niet te vallen, maar om op te staan nadat je bent gevallen. Ik wil er aan toevoegen dat dit vallen er elke keer voor zorgt dat er iets van hoogmoed, ijdelheid en onzin afbreekt van jezelf. Dat als je terugkeert naar deze plekken, je ziet dat je elke keer weer wat eerlijker, oprechter en wijzer bent geworden. Als ik mijzelf aankijk in het scherm van mijn vlogcamera, dan zie ik niet meer dezelfde, zelfingenomen knaap van 14 november 2016, maar een iets wijzere, door het leven opgeleide man die al iets meer heeft geleerd van hoe het leven echt in elkaar steekt. Het leven is een lange wandeling, stap voor stap leren.

Maar het kan altijd nog beter. Mandela zat jaren vast voor de goede zaak, Ghandi offerde elke vorm van comfort op voor iets waarin hij geloofde, moeder Theresa stond haar eigen schoenen af omwille van de armen. Wil ik dat? Wil ik een Mandela, Ghandi of moeder Theresa worden? Misschien wel, misschien niet. Maar wat ik wel wil, is werken aan wat deze mensen als gemeenschappelijk doel hadden: een betere wereld.

Zij waren influencers, lang voor het tijdperk Youtube, Instagram en Facebook. Zij waren influencers die de eigen comfort opofferden en door het leven getekend werden. Zij werden gevolgd door velen die inzagen dat dit een manier was om een betere wereld te maken: minder voor jezelf, maar meer voor elkaar.

Een bemoediging voor ons allen. Ondanks tegenslag doorgaan met wat je doet, wilt of droomt. Kritisch blijven kijken naar jezelf, maar nooit hoop verliezen.

Zo, tijd voor een bakkie!

Rik

This entry was posted in Blog.

4 comments on “De les die ik leerde door tegenslag..

 1. J H den Engelsman schreef:

  Prachtig beschreven en deze waarheid staat al jaren beschreven. Zwakte en verdriet leren je het leven te leven.

  Like

 2. Arine schreef:

  Het raakt me Rik! Dank voor het openhartig delen. En voor de inspiratie die het mij geeft…
  be blessed, X

  Like

 3. Marianne van der Spijk schreef:

  Prachtig lieve Rik.. Knap dat jullie dit nu al kunnen zeggen.

  Like

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: