search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om Rik & Charlie te volgen. Je krijgt een mailtje als wij een nieuw bericht of filmpje plaatsen.

Al helemaal bij?

Volg ons op Instagram

Op dit moment ziet New York er heel anders uit... Gelukkig hebben we de beelden (uit 2018) nog! #vlog #linkinbio #travel #newyork
Throwback Sunday! De nieuwe NY video is af. Gratis, gratis, gratis, eten, eten, eten, dat is wat de klok slaat in video 54! #linkinbio #rikandcharlie #newyork #throwback
Sun’s out video out! Oude tijden herleven met een nieuwe video! #linkinbio #rikandcharlie #ny
Hello FRIEND, Better Days, the non-profit organization I work with on Lesvos, has started a new fundraising campaign to support the most vulnerable children of Moria refugee camp. If you are following international ​news​, you are probably aware of the recent tragic sequence of events that has targeted both the refugee community and humanitarian workers. Our team categorically condemns the outbreak of violence currently happening on Lesvos and will continue to call for humanity. In the past two months, we have supported over 1000 unaccompanied and separated children (UASC) on Lesvos by providing emergency aid packs, supporting access to safe shelter and basic medical service, and providing legal support for their family reunification claims. Most of these children have lost or been separated from their relatives and are dangerously exposed to human trafficking, drug abuse, violent attacks, and sexual abuse. We believe that by providing them with safe spaces, education, psychosocial and resilience support, and love, we are returning a sense of normalcy into their lives that will assist them in becoming empowered children able to integrate into their host communities. Today, we call on our friends and supporters over the years to stand by our side as we support this most vulnerable population. Your generosity enables us to continue our work in Greece, and together we can help change the course of the future for these children. Please read about our program and the emergency situation on Lesvos here: https://www.globalgiving.org/projects/emergency-support-refugee-minors-lesvos/​. For further information about the project and other ways to contribute to our work, please do not hesitate to contact me. Thankfully, the Global Giving platform will double all single donations received by Better Days on the ​18th of March and any ​monthly recurring contributions​. Every small donation helps us get closer to our goal, and every donation can be big if we all work together! Our work wouldn’t be possible without your support! The Better Days team thanks you. Together we will continue to make this world a better place.

Like ons op Facebook

Hier vind je ons ook:

Follow Rik & Charlie on WordPress.com

Winter is coming en op de Griekse eilanden slapen nog steeds mensen buiten. In tenten en soms zelfs in de open lucht. Dat de vluchtelingencrisis niet veel meer in het nieuws komt, wil niet zeggen dat de problemen zijn opgelost. Integendeel, de kampen zijn overvol, er is geen verwarming en vrijwel geen beschutting. De afgelopen winter zijn er meerdere mensen omgekomen door onderkoeling, maar de voorzieningen zijn niet verbeterd.

Samen met een groep collega’s die afgelopen jaar op Samos in het vluchtelingenkamp hebben gewerkt, hebben we met eigen ogen de enorme schaarste aan kleding gezien. We kunnen niet niks doen terwijl zoveel mensen die wij hebben leren kennen kou lijden, dus hebben wij in overleg met de organisatie Samos Volunteers, die nog op Samos actief zijn, besloten om warme kleding in te zamelen.

Heb je een winterjas die je niet gebruikt, of passen al die dikke, warme vesten die je veel te weinig draagt niet meer in je kast? Wij helpen je ontspullen en zorgen ervoor dat jouw warme kleding op Samos terechtkomt!

De volgende items zijn welkom:

 • Winterjas
 • Muts
 • Sjaal
 • Handschoenen
 • Warme trui
 • Shirt met lange mouw
 • Thermo kleding
 • Ondergoed en warme sokken (nieuw)
 • Joggingbroek / lange (warme) broek
 • Warme schoenen

Zouden jullie er op willen letten dat alles in goede staat is (iets wat je zelf ook nog zou dragen) en gewassen? Er is namelijk geen wasgelegenheid in het kamp. Dank!! Indien mogelijk, heel graag alles in plastic zakken in een plastic shopper brengen, dat is het makkelijkst voor het transport.

Je kunt je warme kleding en winterjassen droppen bij ons (Rik & Charlotte), op ons (tijdelijke) adres:

Huigsloterdijk 378

2158 LR Buitenkaag

Bel of app Rik even voor een afspraak: 06-39581579.

Is de Buitenkaag een beetje te ver voor jou? Op deze kaart kun je een inzamellocatie bij jou in de buurt vinden. Klik op de locatie voor de tijdstippen en de contactgegevens van de persoon die je kunt mailen voor het exacte adres (let op: adressen zijn uit privacy redenen bij benadering, exacte adres krijg je van de contactpersoon.)

Tot nu toe zijn er inzamellocaties in Amsterdam, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Groningen, Bussum, Nieuwegein, Soest en Velserbroek. Houd de updates in de gaten, mogelijk komen er nog plekken bij!

Wil je zelf een inzamelpunt worden? Heel graag! we kunnen je er dan in ons lijstje bij zetten. Het fijnste is als je de spullen naar ons kan brengen (Amsterdam of Soest), maar in het weekend van 9 en 10 december kunnen we ook ’s ochtends langs rijden als het niet heel ver uit te buurt is.

Wil je spullen naar ons opsturen? Ook dat is heel welkom! Je kunt een berichtje sturen naar s.toonders@amc.uva.nl.

En last but not least: we kunnen de winterkleding helaas niet helemaal gratis opsturen. We kunnen via DHL 20 kg opsturen voor 36 euro (we onderzoeken nog goedkopere transport mogelijkheden, tips zijn welkom!). Dat lijkt veel geld, maar het is minder dat 50 cent voor een dikke trui en minder dan een euro voor een jas. Wil je in plaats van of naast je kledingdonatie ook iets overmaken voor de porto kosten? Dan ben je onze held! Zonder genoeg fondsen gaat het helaas niet lukken om alles in Griekenland te krijgen.
Mocht er geld over zijn, dan zullen we er in Griekenland extra (thermo)ondergoed van kopen.

Donaties kunnen worden overgemaakt naar:
M.N.S. Tromp
NL75INGB0003362824
o.v.v. transport Samos

Alvast ontzettend bedankt voor jullie hulp! Met zijn allen kunnen we dit zeker weten goed regelen en een verschil maken!

This entry was posted in Blog.

3 comments on “[HELP MEE] Winterkleding voor Samos gezocht!

 1. Sietske schreef:

  Hoi! Even voor de zekerheid omdat het er niet nadrukkelijk bij staat: is kinderkleding ook welkom? Groetjes, Sietske

  Like

  1. rikandcharlie schreef:

   Zo lang het maar WINTER kleding is 🙂

   Like

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: