search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om Rik & Charlie te volgen. Je krijgt een mailtje als wij een nieuw bericht of filmpje plaatsen.

Al helemaal bij?

Volg ons op Instagram

Geen afbeeldingen van Instagram gevonden.

Like ons op Facebook

Hier vind je ons ook:

Follow Rik & Charlie on WordPress.com

Over onze zoektocht

Op deze site nemen Rik en Charlotte je mee in de zoektocht naar een mooiere wereld. Een zoektocht die begon tussen de weeskinderen in Haïti, via Nederland na een paar flinke tegenslagen, naar de vluchtelingen op Samos. Door onze ontmoetingen met andere culturen en mensen hopen we antwoord te kunnen geven op de vraag: wat kunnen wij doen om de wereld ietsje mooier te maken? 

Waarom hebben jullie je mooie leventje ‘opgezegd’?

Tja, goede vraag. We hadden het in Nederland prima voor elkaar en genoten van ons leven in Leiden, onze familie en vrienden en onze banen. Voor onze motivatie moeten we even terug naar 2009, het jaar waarin wij elkaar leerden kennen tijdens vrijwilligerswerk in Oekraïne. Daar beseften we hoe ontzettend goed wij het in het westen hebben. Toen we een weeshuis bezochten, wisten we: voor zo’n mooi project willen wij ons ooit ook langere tijd inzetten. Maar ja, we moesten eerst de nodige studies afronden, rijbewijzen halen en besloten tussendoor ook nog even te trouwen. Totdat het een jaar geleden weer ging kriebelen en de voor ons nog grotendeels onontdekte wereld onze namen riep. Wij wilden niet alleen maar reizen, maar ook ergens ons steentje bijdragen voor een iets mooiere wereld.

Hoe kwamen jullie in Haïti terecht?

In de kerk waarvan we lid zijn, Baptistengemeente Kaleb in Warmond, hoorden we een paar jaar geleden het verhaal van zendeling Johan Smoorenburg. Hij richtte ruim 25 jaar geleden Hart voor Haïti op in het straatarme Haïti, waar kindersterfte en analfabetisme de boventoon voeren. De stichting voorziet 850 (wees)kinderen in kinderdorp Bon Repos van een veilig thuis en/of onderwijs. Johans verhaal is altijd in ons achterhoofd blijven hangen en toen we in gesprek gingen met het bestuur van de stichting, bleek dat onze profielen en talenten goed aansloten bij Hart voor Haïti. Rik kon zich met zijn achtergrond als maatschappelijk werker en ervaring in de jeugdzorg inzetten om de ‘tantes’ die met de kinderen werken te ondersteunen, Charlotte kon zich als afgestudeerd communicatiewetenschapper én met haar ervaring in de wereld van de journalistiek en media vooral inzetten om het werk van de stichting te vertalen naar verhalen en beelden op een manier die aansprekend is voor jong en oud. Check hier onze promo:

 

Jullie zouden een jaar naar Haïti gaan. Waarom stonden jullie na drie maanden alweer in Nederland?

Helaas zorgden persoonlijke omstandigheden ervoor dat we niet meer zo lang en ver van huis konden zijn. Daarom gooiden we onze plannen om en werkten we een tijdje voor Stichting Bootvluchteling op Samos in Griekenland. Ook dat werk moesten we noodgedwongen neerleggen. Nu wonen en werken we weer in Nederland en proberen we ons hier in te zetten voor een betere wereld. Door duurzame keuzes proberen te maken, die goed zijn voor medemensen ver weg en dichtbij en voor de natuur. In blogs, vlogs en podcasts delen we over onze zoektocht naar een beter wereld. Zoek je met ons mee?

5 comments on “Over onze zoektocht

 1. Jan&Maaike schreef:

  Hoi Rik en Charlotte,
  Fantastisch zeg dat jullie dit doen! Geweldig, voor de mensen daar en voor jullie zelf. Geniet er van en sterkte met de taal! Vooral veel oefenen met de mensen die je tegenkomt, dan lukt het echt (ik kan het weten :-)).

  Like

  1. haihaiti schreef:

   Hee Jan & Maaike, wat super leuk om een berichtje van jullie te krijgen 🙂 Die taal zal vast wel lukken. Jullie kunnen het weten inderdaad!! Groetjes!

   Like

 2. Martine schreef:

  Wauw! Wat bijzonder dat jullie dit gaan doen. Hopen dat het de mensen daar en jullie veel goeds mag brengen! Liefs Robin & Martine

  Like

 3. anja schreef:

  Beste Charlotte en Rik,
  We willen jullie heel veel succes wensen met jullie avontuur!!
  We hopen dat jullie iets moois kunnen betekenen voor de mensen daar, maar ook dat jullie genieten.

  Veel geluk en pas goed op elkaar.

  Groet Wil en Anja Lubbe.

  Like

  1. haihaiti schreef:

   Hallo Wil en Anja, ontzettend bedankt! De combi genieten en goed doen gaan wij zeker nastreven! Hopelijk komt de mogelijkheid om een gipsen plafond ergens in te plaatsen nog voor 🙂

   Like

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: